Telefon
WhatsApp
FATSA BELEDİYESİ’NDEN KAHRAMANMARAŞ PAZARCIK İLÇESİNE GÖNÜL KÖPRÜSÜ
cevat önvü benır

“SEFERBERLİĞİMİZ ORADA BULUNAN KARDEŞLERİMİZİ RAHAT ETTİRMEDEN SON BULMAYACAK”

Fatsa Belediye meclisinin Mart ayı oturumunda 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 74. Maddesinin kendilerine verdiği yetki ile Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesini kardeş şehir yapma kararını oy birliği ile aldıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Deprem bölgesindeki yaraların sarılması konusunda ülke olarak seferber olduk. Bu seferberliğimiz orada bulunan kardeşlerimizi rahat ettirmeden son bulmayacak. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinin ihtiyaçlarının karşılanması için elimizden gelenin fazlasını yaparak depremzede kardeşlerimize bir nefes, sıcak bir yuva, çocuklarımıza umut olacağız. Bu kararın alınmasında oy birliği kültürünü devam ettirten çok kıymetli meclis üyesi çalışma arkadaşlarımıza şahsım ve Fatsalı hemşehrilerim adına şükran ve minnet duygularımla teşekkür ederim.” diye konuştu.

“BÖYLE BİR SEFERBERLİK OLMASI HEPİMİZİ GURURLANDIRDI”

 Deprem bölgesine Fatsa ölçeğindeki bir şehrin yapması gerekenden çok üzerinde yardım desteğini bölgeye gönderildiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Böyle bir seferberlik olması hepimizi gururlandırdı. Eşi benzeri olmayan bir acı yaşıyoruz. Bu acıyla birlikte eşi benzerine az rastlanan bir travma da geçiriyoruz. Yetim kalmış çocuklarımız, evsiz kalmış insanlarımız, eşini, dostunu, ailesini kaybetmiş birçok hemşerimiz, on binlerce vefat etmiş vatandaşımız, binlerce, on binlerce, yüzbinlerce yaralı kardeşimiz var. Öncelikle vefat eden kardeşlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

“FATSA’DA 1500’E YAKIN DEPREMZEDE VAR”

 Fatsa’da yardımlaşma ve dayanışmanın yanı sıra misafirperverlik hassasiyetinin olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bugün şehrimizde 330 tane depremzede ailemiz var. 1500'e yaklaşmış depremzede kardeşimiz var. Bunlardan 400 tanesi şehrimizde örgün eğitimine başladı. Devletimiz her bir kamu kurumu ve ilgili kurumlarıyla, kuruluşlarıyla seferber olmuş durumda. Depremzede olarak bölgemize gelmiş olan her bir vatandaşımızın yarasını sarma noktasında ilgili kurumlar gerekli üzerine düşeni yapıyor. Biz de, bu bağlamda Fatsa Belediyesi olarak gerek hayırseverlerimizin bizlere ulaştırmış oldukları yardımları, gerekse kendi planlamamız dahilinde yapmış olduğumuz yardımları depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Tabii önümüzde Ramazan var. Ramazan’ın yaklaşıyor olması dolayısıyla özellikle sofralara bolluğun, bereketin ulaşması noktasında biraz daha bizlerin ekstra hassasiyet göstermemiz gerektiğinin sorumluluğunu yüklüyor. Diğer taraftan zaten bu 327 ailemizin her biri bir sitede, her biri mahallede. O mahalledeki hassasiyet, maneviyat zaten var. Herkes fazlasıyla üzerine düşeni yapıyor.” şeklinde konuştu.

 

HALİT2

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

özlemb2

Reklam

özlemb2

Yazarlarımız

Samsun Nöbetçi Eczaneler

mhp
mhp